Fülbelövés

STUDEX SYSTEM75 Füllyukasztó készülékkel:

A Studex System 75 a mai kor legmodernebb eszköze. Hangtalan, nem rugós szerkezetű belövő készülék, így humánusabb a füllyukasztás, minimális a fájdalomérzet. Az egyszer használatos kazettás rendszernek köszönhetően az eljárás higiénikus, nem érintkezik más fülével a készülék hiszen a belövés után a már megüresedett kazetta eldobásra kerül. A belövéshez választható fülbevalók szára jóval vékonyabb és a hagyományostól eltérően modernebb vonalvezetésű fazonok. Számos jó tulajdonsága miatt azonban picit drágább a szolgáltatás ezzel a készülékkel, mint a STUDEX hagyományos fülbelövő rendszer esetében.

AZ ÚJ RENDSZER TULAJDONSÁGAI
Eldobható Kapszula (Cartridge)
• A fülbevaló szára és a hozzá tartozó kapocs sterilizált állapotban egy szintén steril, eldobható kapszulában vannak elhelyezve.
• A kapszulák párban vannak csomagolva, de külön-külön, egyenként is felhasználhatók, megőrizvén a sterilitást.
• A belövő látható a csomagoláson keresztül is, a könnyebb azonosíthatóságért.
• A fülbevaló szára látható a lyukasztás közben, így egyszerűbbé válik a beigazítás és a célzás.
• A kapocs magától rácsatolódik a fülbevaló szárára, sterilen, érintetlenül.

Fülbelövés Studex System75 füllyukasztó készülékkel, fülbevalóval együtt: 9900 Ft-tól fülbevalótól függően

HAGYOMÁNYOS STUDEX füllyukasztó készülékkel, NIKKELMENTES – EGYSZERŰBB KÜLALAKÚ, ORVOSI ACÉL EZÜSTTEL ILLETVE 18 karátos ARANNYAL FUTTATVA
steril fülbevalókkal történik a lyukasztás, amely utókezeléssel és tanácsadással fejeződik be.

A Studex fülbelövő készüléke egy régebbi konstrukció ami már nem a legmodernebb eszköznek számít a szakmában, mégis sokan használják többek között én is, mert megbízható pontos de mégsem rendelkezik annyi előnyös tulajdonsággal mint a STUDEX System 75 füllyukasztó rendszer. Ez a konstrukció rugós, a fülbevaló a fülbelövéskor a gép segítségével nagy lendülettel kerül behelyezésre, emiatt hangos, és intenzívebb a fájdalom érzet is, ezért nem annyira kedvelt. A választható fülbevalók a hagyományos jól ismert fazonok. Aki olcsóbb fülbelövést szeretne és nem zavarják a fent leírtak, ezt a megoldást javasolnám.

ÚTMUTATÓ A FÜL ÁPOLÁSÁHOZ
• A fülbevalót illetve fülét csak alapos kézmosás után érintse meg.
• Naponta legalább két alkalommal – a fülbevaló kiszedése nélkül – tisztítsa meg fülét elöl és hátul a Studex® vagy a MediSeptTM Ear Care Solution nevű termékével, vagy használja a MediSeptTM Ear Care Gel terméket – de alkohollal is lehet fertőtleníteni. Ezután 2-szer – 3-szor forgassa meg fülbevalóját félig fülében, 180° -kal balra illetve jobbra. Ezzel elkerülheti, hogy haja rácsavarodjon fülbevalójának szárára. A tisztítás közben fülei maradjanak szárazok!

AMI NEM AJÁNLOTT:
• Szükségtelenül kiszedni a fülbevalót vagy hozzányúlni a fülhöz és/vagy a piercing-hez.
• A pillangókapocs nyomkodása a fül felé a szár mentén; a kapocsnak mindig a fülbevaló szárának végén kell lennie. Minden tisztítás alkalmával ellenőrizze a kapocs mögötti részt – simának kell lennie.
TOVÁBBI TEENDŐK:
• 6 hétig hagyja benne a fülbevalót a fülében anélkül, hogy kiszedné (12 hétig, ha a porcban helyezkednek el ).
• 6 hét után (12 hét, ha a porcban helyezkednek el a fülbevalók) a fülbevalókat ki lehet szedni és másik, szintén post-type fülbevalókat (olyan típusú fülbevaló, melynek szára /hosszabb/ van) is lehet viselni, folyamatosan.
• A füllyukasztástól számított első 5 hónapban (12 hónap, ha a porcban helyezkednek el a fülbevalók) csak post-style fülbevalókat hordjon folyamatos jelleggel. A fülbevaló szárának rozsdamentes sebészeti acélból vagy valamilyen más hipoallergén anyagból kell lennie.
• A füllyukasztás utáni ápolási időszakban a haj-spray -t, szappant, sampont és egyéb készítményeket tartsa távol füleitől. Amennyiben ezek valamelyike mégis éri fülét, öblítse azt le tiszta vízzel, majd használja valamelyik Studex® Ear Care terméket a fentebb leírtak szerint.
• Enyhébb fájdalmak valamint bőrpirosodás előfordulhat – ez teljesen természetes. Megfelelő kezelés mellett ez 48 órán belül helyrehozható. Amennyiben bármikor túlzott fájdalom, duzzadás vagy bőrvörösség lépne fel, azonnal keressen fel hozzáértő egészségügyi szakembert – még mielőtt fülbevalóját kiszedné.

FÜLBEVALÓK – A FÜLPORCBAN:
A fülporc természetének következtében a gyógyulás alatt kivételes odafigyelést igényel. Enyhébb fájdalmak valamint bőrpirosodás előfordulhat – ez teljesen természetes. Megfelelő kezelés mellett ez 48 órán belül helyrehozható. Amennyiben bármikor túlzott fájdalom, duzzadás vagy vörösség lépne fel, azonnal keressen fel hozzáértő egészségügyi szakembert – még mielőtt fülbevalóját kiszedné. A nem megfelelően és pontosan végrehajtott kezelési módszerek a fül porcban maradandó illetve tartós sebhelyek kialakulását eredményezheti.

Fülbelövés Hagyományos Studex Füllyukasztó készülékkel, fülbevalóval együtt: 3700 Ft /pár – 2700 Ft / fél pár