Kismamák a kozmeteikában

Milyen kezeléseket lehet bátran folytatni, és melyeket jobb, ha elhagynak a terhesség hónapjai alatt? Vannak, amelyeket minden további nélkül el lehet végezni a terhesség hónapjaiban, azonban vannak olyanok is, amelyekre elmondhatjuk; ami jó a mamának, az nem feltétlenül jó a babának. Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott hormonális állapot és immunrendszer következtében megváltozik a szervezet reakcióképessége is.

A terhesség alatt megváltozik a bőr, hormonális hatásra alakulnak ki a különböző szeborreás tünetek. Ilyenkor általában kevesebb szőrszál található, kivéve azt az első egy-két hónapot, amikor a szervezet átáll. Ebből a megváltozott állapotból következik, hogy az új kezelési formákat nem a terhesség alatt kell elkezdeni, de az addig is használt szokásos arckezeléseket nemcsak lehet, de szükséges is elvégezni. A megváltozott hormonális állapot miatt az előzőeknél gyakrabban van szükségük tisztító kezelésekre a kismamáknak, mert ilyenkor sokkal több akne jelentkezik a bőrükön, azonban mindenképpen előnyben kell részesíteni a természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat az arc- és testápolásban.
Ezeknek a kezeléseknek semmiféle káros hatása nincs a babára, sőt, ha a mama jól érzi magát a masszírozás alatt, abból közvetve a baba is részesül.Ami orvosi engedélyhez kötött, az a szolárium használata, mert a kozmetikus nem döntheti el, melyik időszakban, és mennyit szabad szoláriumoznia a kismamáknak. Nem megengedettek a hason és a combon végzett gépi kezelések és a testmasszírozás. Kerülendő a mell környékének masszírozása is, mert beindíthatja a tejkiválasztódást.

Aki előtte járt, az általában a terhesség alatt és utána is jár kozmetikushoz, aki viszont előtte soha nem volt kozmetikusnál, annak később kell elkezdenie. A szempilla és a szemöldök festését semmiképpen sem ajánlott a terhesség alatt elkezdenie, mert sem az anyukának, sem a babának nem tenne jót egy esetleges allergiás reakció.